OKULUMUZDA 23 NİSAN MİLLİ EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

OKULUMUZDA 23 NİSAN MİLLİ EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

20.05.2022 105

OKULUMUZDA 23 NİSAN MİLLİ EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102. Yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Velilerin ve öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği programda Anasınıflarımız yıl boyunca hazırlandıkları gösterileri sergilediler. Yarışmaların, oyunların, şiirlerin, türkülerin yer aldığı renkli ve coşkulu geçen kutlama etkinliklerinde dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verildi. Programı hazırlayan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Okul Müdürümüz Burhanettin AYANOĞLU'nun konuşma metni

Kıymetli Öğretmen arkadaşlarım!   Sayın Veliler !  Sevgili Öğrenciler !  

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 102. kuruluş yıldönümü ile Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Bu müstesna günün, ülkemiz, milletimiz ve çocuklarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

23 Nisan 1920, vatanımızın dört bir tarafının işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, Türk Milletinin yeniden dirilişinin, şahlanışının timsalidir.

"Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" şiarıyla Kurtuluş Savaşını başlatan aziz milletimiz, tüm imkansızlıklara rağmen, ayağına pranga vurulmasına izin vermemiş, o çetin mücadeleyi zaferle neticelendirmiştir.

Milli iradenin tecelligahı, İstiklal Harbimizin karargahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, aynı zamanda bağımsızlığımızın sembolüdür.

Batılı emperyalistlerin işgal ettiği vatanımızı kurtarmak için verdiğimiz Milli Mücadele döneminde henüz bir ordu dahi kurulmadan TBMM'nin açılmış olması, Milli Mücadele kahramanlarının, milletimize ve onun iradesine ne kadar büyük bir önem verdiklerinin göstergesidir.

"Çünkü Meclis meşruiyettir. Meclis millettir, Millet iradesinin tecelligahıdır. TBMM, milletimizi, bütün farklı renkleriyle beraber bir tek çatı altında toplayarak milli mücadelenin kalbi olmuş ve bu mücadele sonrasında bugünkü cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır.

Hiç kuşku yok ki, Meclisimizin saygınlığını korumak ve ona yönelecek her türlü tehdidi bertaraf etmeye çalışmak, milletçe en önemli sorumluluklarımızdan biridir ve bu kahraman milletin yiğit evlatları 15 Temmuz'da yüzlerce şehit vermek pahasına Meclisini ve iradesini çiğnetmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

102 yıl önce 23 Nisan'da, bütün renk ve tonlarımızla, TBMM sıralarını doldurup bu toprakları vatan yapan büyük bir mücadeleden yüz akıyla çıktıysak, bugün de bütün farklılıklarımız ve bütün renklerimizle el ele verip bir barış ve kardeşlik iklimi içinde ülkemizi medeniyetin merkezi yapmanın çabası içinde olmalıyız. Bugün de aynı coşku ve heyecanla "Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir",   "Millet meşruiyetin biricik kaynağıdır"   diyoruz."

 "Dünya ülkeleri arasında çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuklarımıza olan güveninin de ifadesidir. Çocuklarımız hem gelecekten aldığımız bir ödünç ve emanet, hem de geleceğimizin en önemli belirleyicilerdir. Bu nedenle çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgilerle donatmak kadar, yüce ideal ve değerleri özümsemiş şekilde milli ve manevi değerlerimizle, edep, ahlak ve irfanla donanımlı bir şekilde yetiştirmek, ülkemizin ve milletimizin bekası adına son derece hayati bir önem taşımaktadır.

İçtenlikle inanıyoruz ki, sadece Türkiye'nin değil, başta gönül coğrafyamızın çocukları olmak üzere, dünyanın bütün çocukları daha adil, daha barışçı ve daha paylaşımcı bir dünyada yaşamayı hak ediyor.

Bu konuda Türkiye'nin değer, misyon ve öneminin de şuurunda olmalı ve çocuklarımızın da bu şuurda yetiştirilmesine büyük değer vermeliyiz.

Bu anlamlı gün vesilesi ile bize millet olma şuuru içinde güzel bir vatan emanet eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, Milli Mücadele kahramanlarımızı, minnet, şükran ve rahmetle anıyor, başta geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız olmak üzere Milletimizin 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum." 

Fotoğraf galerisi için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız >>>

https://sehithasanhuseyindasdemiroo.meb.k12.tr/icerikler/okulumuzda-23-nisan-milli-egemenlik-ve-cocuk-bayrami-coskuyla-kutlandi_12827211.html