OKULUMUZUN KURALLARI

30.09.2021 163

SINIF İÇİ DAVRANIŞ KURALLARI

1- Öğrencilerimiz, derslere zamanında girmek zorundadırlar. Ders saati başladıktan sonra sınıfa giren öğrenci mazeretli değil ise derse alınmaz.
2 - Ders zili çaldığında, hazırlıklarını tamamlamış olarak öğretmenlerini beklerler.
3 - Öğrenciler, ders bitiminde öğretmenin izni ile koşmadan teneffüse çıkarlar.
4 - Ders araç ve gereçlerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Sınıfa girdikten sonra ders araç ve gereçlerini almak için dışarı çıkamazlar.
5 - Ders işlenirken dersi takip etmek ve derse katılmak zorundadırlar.
6 - Derste söz alarak konuşurlar.
7 - Derste, ders dışında herhangi bir şey ile ilgilenemezler.
8 - Ders sırasında sınıftan dışarı çıkamazlar. Çok zorunlu durumlarda
     ( ani rahatsızlık vb ) sınıftan çıkmak için öğretmenden izin alırlar.
9 - Kullandıkları dersliği, sıra ve masasını temiz ve düzenli bırakırlar.
10- Derste düzgün ve derli toplu otururlar ve izinsiz ayakta dolaşamazlar. Derste sakız çiğneyemez, hiçbir şey yiyemez ve içemezler.
11- Gün içerisinde okulda bulunmasına rağmen adı yoklama fişine yazıldıktan sonra sınıfa giren öğrenci yarım gün yok sayılır.
12- Covid-19 tedbirleri maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyar.

GÜVENLİK KURALLARI

1- Öğrenciler okul saatleri içinde(öğle arasında velisinin izni hariç) okul dışına çıkamaz, okula yemek isteyemez veya satıcı çağıramazlar.

2- Öğrenciler okul saatleri içinde başka okuldan öğrenci çağıramazlar.

3- Okul saatlerinde öğrencinin okuldan ayrılabilmesi için velisinin bizzat okula gelmesi gerekir.

4- Öğrenciler okula yanıcı, kesici, patlayıcı vb. aletler getiremezler.

5- Öğrenciler turnike kartlarını başkasına kullandıramazlar. Tespit edilen öğrencinin öğle arası izni süresiz iptal edilecektir.

6- Öğrencilerin sınıf pencerelerinden sarkmaları yasaktır.

7- Okula sadece koridordaki kişisel dolabına konulması ve çıkışta alınarak kullanılması şartıyla cep telefonu getirebilir. Okul çıkışına kadar elinde telefon görülen öğrencinin telefonuna ilk uyarıda 1 hafta ikinci uyarıda 1 ay okul idaresi tarafından el konulur.

CEZA UYGULANACAK DAVRANIŞLAR

1- Kılık ve kıyafet kurallarına uymamak.

2- Okulda ya da okul dışında sigara içmek.

3- Okulda ve okul önünde kavga etmek.

4- Başkasının özel eşyalarını haberi olmadan almak ve zarar vermek

5- Dersin veya ders dışı faaliyetlerin akışını ve düzenini bozacak davranışlarda bulunmak.

6- Sarkıntılık, hakaret, iftira, tehdit ve taciz etmek veya başkalarını bu gibi davranışlara kışkırtmak.

7- Kişi veya grupları dil, ırk, cinsiyet, siyasî düşünce ve inançlarına göre ayırmak, kınamak, kötülemek ve bu tür eylemlere katılmak.

8- Okul ile ilişiği olmayan kişileri okulda veya okula ait yerlerde barındırmak.